Beekhuis

Vraagstelling: 

Aan de Beekhuizenseweg in Velp, prachtig gelegen aan de rand van de Veluwezoom, lag het 'Beekhuis' een woongebouw voor begeleid wonen voor mensen met een beperking. Het gebouw was in de  jaren zeventig gebouwd, maar niet meer geschikt voor de huidige eisen die aan groepswoningen worden gesteld.

De eigenaar Siza Dorp Groep zocht naar een oplossing. De Woonplaats uit Enschede heeft de handschoen opgepakt en een voorstel ontwikkeld voor sloop en nieuwbouw. K3 is als architect voor dit project aangetrokken.

Resultaat: 

De hoofdbouwmassa is vormgegeven als klassieke villa, passend binnen de stijlvolle bebouwingsrand langs de Beekhuizenseweg. Leidende thema's bij het ontwerp waren verder de logistiek voor de bewoners en begeleiders, alsmede de huiselijke geborgenheid. Maar ook de toekomstige flexibiliteit speelde een grote rol. Het nieuwe 'Beekhuis' zal zeker nog lang een prettig thuis bieden aan zijn bewoners.