De Groote Wielen

Vraagstelling: 

Het is begonnen als besloten prijsvraag voor Scandinavisch waterwonen in het buitengebied van 's-Hertogenbosch 'De Groote Wielen'. Een vinexlocatie waar onze 87 woningen op een zestal eilanden van het deelplan Watertuinen gerealiseerd moest worden.

Methode: 

In eerste instantie is er een ontwerp gemaakt van een beperkt aantal basiselementen voor de woningplattegrond, de houten gevels en de verbijzonderingen aan de gevel. Hiermee kon er veel variatie geleverd worden met weinig elementen. De woningen zouden rond een parkeerdek komen met bovenop een gemeenschappelijk plein en direct aan het water, zodat er een zeer compact en gezellig eiland zou ontstaan. Hiermee is de wel de prijsvraag gewonnen maar de Brabantse nuchterheid van onze opdrachtgever stelde dat dit toch wat te vooruitstrevend was.

Resultaat: 

Uiteindelijk is er gekozen voor een meer traditionele oplossing met parkeren op het maaiveld en veelal metselwerk voor de gevels dus geen verhoogd plein en hout maar wel woningen op eilanden in of aan het water. De woningen zijn opgebouwd uit dichte metselwerkvlakken met grote glasopeningen daar tussen. Het Scandinavische is gezocht in de pastelkeuren van de gestuukte gevels en de houtkleurige kozijnen, ook de knusse pleintjes dragen bij aan dit beeld.

Hierdoor is een ingetogen vrolijke wijk ontstaan met frisse kleuren en fijnzinnige details.