Het Nieuwe Thuis

Methode: 

‘Het nieuwe thuis’  is een woning met een moderne Nederlandse bakstenen uitstraling en is erg gebruiksvriendelijk en comfortabel. Het nieuwe thuis  gaat uit van de Trias-Energetica, is gebaseerd op het Passiefhuisconcept en is een samenwerking met Brunsveld Veerbeek.

De woning met sculpturale vormen en strakke lijnen beschikt over verschillende accenten die kunnen inspelen op de door u gekozen kavel. De woning kunt u verder naar wens indelen. De bakstenen afwerking bekrachtigd de vormentaal en geeft de woning een stoere uitstraling. De asymmetrische dakvorm biedt ruimte voor PV-panelen en zonnecollectoren op het Zuidwesten en schept tegelijkertijd veel gebruiksruimte in de woning. De PV-installatie is zogenaamd  ‘Building Integrated PV’. Dit betekend dat er geen panelen op het dak aangebracht worden, maar dat deze als het ware de dakpannen zélf zijn.

De woning heeft een comfortabel binnenklimaat in zowel het zomer- als het winterseizoen. Er is zeer weinig verwarming en geen actieve  koeling nodig. De woning wordt verwarmd én gekoeld door middel van ventilatielucht. De ventilatielucht wordt voorverwarmd/voorgekoeld door een lucht-aardwarmtewisselaar. Zo wordt het comfortabele binnenklimaat verzekerd.

De woning beschikt over een slimme en gebruiksvriendelijke bediening, genaamd Free@home . Met dit eenvoudige systeem wordt niet alleen het energieverbruik gemonitord, ook alle functies van de woning – zoals verlichting, audio, deurcommunicatie ventilatie etc. – kunnen eenvoudig ingesteld én bediend worden via een Touch-screen in de woning. Uiteraard is bediening ook mogelijk via een gratis app op de mobiele telefoon. Free@home is zeer flexibel, waardoor toekomstige wijzigingen later eenvoudig door uzelf zijn aan te brengen of uit te breiden.