Hogewei

Vraagstelling: 

Wij zijn gestart met de vraag om appartementencomplexen langs de Waal te ontwerpen en de architectonische supervisie over de grondgebonden woningen te voeren. Dit binnen een toenmalig stedenbouwkundig ontwerp. Al snel werd deze vraag uitgebreid, waardoor wij ook een nieuw stedenbouwkundig- en beeldkwaliteitsplan mochten maken.
Klok Ontwikkeling had de uitstraling van de luxe 30'er jaren architectuur voor ogen. De Locatie aan de Waal en het uitzicht hierop dienden hier extra luister aan te geven. De gemeente Overbetuwe stelde Woonkeur als aanvullende eis.

Methode: 

Wij hebben de appartementencomplexen een speciale plek gegeven binnen het stedenbouwkundig- en beeldkwaliteitplan. Aansluiting vinden op de moderne stroming binnen de 30'er jaren architectuur was onze wens, met als doel; een overgang creëren tussen dorp en rivier.

Resultaat: 

Gebouwen met twee voorgevels, er is geen sprake van achtergevels. Verschillende woninggroottes bieden kansen voor diverse doelgroepen. Beide appartementencomplexen zijn geheel rolstoeltoegankelijk en voldoen aan woonkeur. Grote balkons bieden optimaal uitzicht over de Waal. De wit gestuukte gevels met daarin fijn geprofileerde aluminium kozijnen geven de uitstraling van de moderne 30’er jaren architectuur.