Oudegeinlaan Utrecht

Vraagstelling: 

De woningen aan de Oudegeinlaan en Nijeveldsingel worden gesloopt en vervangen door nieuwbouw. De huidige bewoners mogen terugkeren. K3 architectuur heeft samen met haar partners en Portaal een plan ontwikkeld om de grote verscheidenheid aan bewoners een passende woning te bieden. De 79 appartementen zijn fase 1.

Methode: 

Een brede doelgroep vraagt om een gevarieerd woningaanod. Ons plan bestaat uit verschillende woningtypes met verschillende groottes en dus ook verschillende huurprijzen. De huidige bewoners zijn vaak in de buurt geboren en getogen. Ze willen er ook graag oud kunnen worden. Met ons plan is een hele wooncarriere binnen de buurt mogelijk.

Stedenbouwkundige samenhang tussen oud en nieuw is kenmerkend voor het ontwerp. De bestaande opzet is uitgangspunt geweest voor de nieuwe invulling. Baksteen architectuur met herkenbare hoofdbouwvolumes, die met hun voeten op de grond staan. In het nieuwe ontwerp bevinden de buitenruimtes zich aan de geluidsluwe zijde en hebben directe interactie met de groene binnentuin. Twee liften en ruime, beeldbepalende galerijen maken de woningen goed toegankelijk, ook per scootmobiel of rolstoel. Het gebouw wordt collectief verwarmd en voorzien van zonnepanelen op het dak.