Villa Horsthuis

Vraagstelling: 

Wat een kavel, daar in Bosschenhoofd. Op een prachtige plek aan de rand van het dorp, onderdeel van het woonbuurtje rond het voormalige, herbestemde retraitehuis Seppe, mocht K3 een particuliere villa ontwerpen. Het beeldkwaliteitplan gaf aan dat de villa in 'Frank Lloyd Wright stijl' moest worden ontworpen. De opdrachtgever gaf de architect verder de vrije hand. Dit vertrouwen was gebaseerd op het ontwerpproces van een aantal jaren daarvoor, toen de vorige woning voor deze opdrachtgever door K3 werd ontworpen. Toen was er sprake van een prima samenwerking, ook al was er een grote tijdsdruk.

Methode: 

De nieuwe villa is volledig ontworpen vanuit de mogelijkheden die de kavel bood: het uitzicht, zichtlijnen, de vijver. De bebouwing van de villa gaat overal geleidelijk over in de tuin. Hogere en lagere tuinmuren, al of niet overdekte terrassen en openslaande puien, een binnenbad, doorlopend in een vijver buiten, versterken de relatie tussen woning en tuin.

Resultaat: 

De woning is in diverse magazines gepubliceerd. K3 is niet betrokken geweest bij de inrichting van het interieur. De villa is door de opdrachtgever zelf op een voorbeeldige wijze ingericht. Een gelukkig samenspel met het exterieur.