Woonhuis familie De Windt

Vraagstelling: 

Familie De Windt heeft in Wageningen een bestaande woning gekocht. K3 is gevraagd een ontwerp te maken om deze woning uit te breiden, de ruimtelijke indeling aan de passen en de gevel van een modern/eigentijds uiterlijk te voorzien.

Methode: 

De bouwkundige structuur van de woning maakte het dat er slechts enkele delen van de bestaande woning bewaard zijn gebleven. Niet bruikbare delen zijn gesloopt, waar nodig zijn nieuwe bouwdelen toegevoegd.

Resultaat: 

Het ontwerp wordt gekenmerkt door een open begane grond, waarbij de keuken verdiept is uitgevoerd. Dit om de grote leefkeuken een ruimtelijke effect te geven. Deze is uitgevoerd in antracietkleurige stucwerk op isolatieplaten. De etage is meer gesloten uitgevoerd en is voorzien van een zeer ruime buitenruimte. De etage is uitgevoerd in een witte stuclaag op isolatieplaten. Beide stuclagen zijn gescheiden door een stalen profilering.