Herbestemming Waldeck Pyrmontsingel te Nijmegen

Vraagstelling: 

De gemeente Nijmegen is samen met K3 architectuur op zoek gegaan naar een passende herbestemming voor de Waldeck Pyrmontsingel 14-16 te Nijmegen. Het betreft hier een voormalige bank van lening, de laatste jaren in gebruik als kinderdagopvang en jeugdhonk.

Voor de hand liggend was geweest het pand te verkopen en te laten ontwikkelen door een marktpartij. Het pand heeft immers een aantrekkelijke uitstraling en een goede ligging aan de rand van het centrum.

Methode: 

Er is echter gekozen om het pand op te splitsen in een vijftal, ruimte klusappartementen. Hiermee werd een type appartement in de particuliere markt aangeboden, wat anders was dan het verdere aanbod van woningen in Nijmegen.

Deze keuze gaf de gemeente een hoger rendement dan directe verkoop. Tevens past het aanbod perfect binnen het gemeentelijke beleid voor meer keuzevrijheid van burgers voor wonen in Nijmegen.

K3 architectuur heeft de studie naar de mogelijkheden van het pand gedaan, de bouwaanvraag voor de splitsing verzorgd, de bouw begeleid en de kopers bijgestaan bij het maken van hun individuele keuzes.