T-huis Presikhaaf

Vraagstelling: 

Station Arnhem Centraal nadert langzaam, maar zeker, zijn voltooiing.  Het karakteristieke entreepaviljoentje van de traverse aan de Sonsbeekzijde van het station moest wijken voor de nieuwbouw. Om het koepeltje te behouden voor Arnhem is er, in samenwerking met Vivare en Kuiper Arnhem, een plan ontstaan om het koepeltje te ontmantelen en te verhuizen naar park Presikhaaf. Hier gaat het dienst doen als horecagelegenheid, genaamd het T-huis. 

Methode: 

Na secuur inmeten is het paviljoen in tientallen delen gezaagd en gedemonteerd. De delen die hierbij hergebruikt konden worden zijn herbouwt in park Presikhaaf. De zaagsneden zijn hierbij in het zicht gelaten om de historie en het verhaal van het paviljoen te benadrukken. Voor de voorzieningen, die bij horeca horen, is er een nieuwe aanbouw aan het paviljoen ontworpen. Deze aanbouw is gebaseerd op de oude kaartverkoop aan het paviljoen, met echter een neutrale architectuur, om zo niet te ‘concurreren’ met het paviljoen.

Reacties: 

De oude stationshal van Arnhem Centraal heeft een nieuwe bestemming! Langzaam is de ingang van de Sonsbeekzijde van het koepelgebouwtje in een futuristische hoogstandje veranderd. Binnenkort rennen er geen reizigers meer door de oude hal maar kan je er relaxed een kop koffie of thee te drinken. Een citaat uit De Ergfgoedstem

 

Woningcorporatie Vivare ervaart het succes! Zij schrijven over het T-huis; Een plek waar je lekker kunt zitten, met een drankje, middenin het groen. Vanaf medio 2012 is dat mogelijk. Fantastisch nieuws, waar heel veel mensen blij mee zijn én wat Park Presikhaaf nog mooier en aantrekkelijker maakt.