Levensloopbestendig wonen

Vraagstelling: 

Na revalidatie van een ongeval in Australië hebben wij samen met de opdrachtgever en de Australische overheid gezocht naar passende woonruimte voor nu en in de toekomst. Het werd een zoektocht naar een huis waar je nooit meer weg wil. Landelijk gelegen met persoonlijke details en sfeer. Een huis met toekomst perspectief en ruimte. Een huis waar de nodige aanpassingen beslist geen dominante en zichtbare rol mochten spelen.

Methode: 

De gekozen locatie vroeg om een schetsmatige speurtocht naar de (on)mogelijkheden bij combinatie van oud en nieuw. Vroege skype-meetings met onze contactpersoon in Australië en de klant leiden tot een haalbaar voorkeursmodel.

Resultaat: 

Het resultaat is een optimale vertaling van de wensen van de klant en de beschikbare ruimte en middelen. De architectuur sluit mooi aan op de omgeving, de bestaande boerderij en de persoonlijke smaak van de klant. Daarnaast maakte onze rol als projectcoördinator een soepel, ‘grensoverschrijdend’ proces mogelijk vanaf het eerste idee tot aan de oplevering.

Reacties: 

Naast een goede persoonlijke band (en wederzijds uit de hand gelopen telefoonrekeningen) hebben zowel de klant als wij zelf een erg boeiend en leuk proces doorlopen, niet in de minste zin door veelvuldig overleg met Australië. Ons Australisch contact Graham Agnew schreef hierover deze lovende woorden; ‘Jasper –– without your professionalism and cooperation, it would not have been possible to organize the home modification project to the extent and timeframes that we have achieved.’