Plattedakwoningen

Vraagstelling: 

Dit renovatieproject was één van de ruimtelijke opgaven uit de Buurtvisie Terweijde. De opgave was letterlijk: vergroten. Het vergroten van de technische, energetische en esthetische kwaliteit. Het vergroten van diversiteit. Het vergroten van woonruimte voor bewoners en het vergroten van de sociale cohesie in de wijk.

Methode: 

Er is een verbeterplan opgesteld waarbij wij samenwerken met Greeven & van der Ven advies. Intensieve bewonersparticipatie is hierin een belangrijk onderdeel. Wij hebben een ‘toolbox’ ontworpen, bestaande uit individuele bewonerskeuzes en spelregels. Hiermee konden de bewoners hun woning samenstellen.
Het uiteindelijke ontwerp is met aannemer Mens Zeist verder uitgewerkt. Hierbij was beperking van overlast voor bewoners tijdens de bouw een belangrijk onderwerp.

Resultaat: 

De bewoners hebben elkaar leren kennen. De nieuwe puntdaken bieden extra woonruimte. De woningen zijn van energielabel D-E naar B gegaan. Samen met de kleurrijke gevel is een prettige nieuwe uitstraling ontstaan. De buurt heeft toekomstperspectief gekregen

Reacties: 

"Eindresultaat prachtig!" Schrijft KleurrijkWonen op haar website. Een reactie waar wij trots op zijn! KleurrijkWonen citerende: "De wijk heeft een complete metamorfose ondergaan. Het resultaat mag er zijn. Veel bewoners hebben na het opknappen van de woning nu ook de voortuin opgeknapt".
Daarnaast is de samenwerking met o.a. Mens Zeist zeer prettig verlopen wat heeft geresulteerd in een nominatie voor de Cobouw Awards 2011, beste bouwproject!